AIKA: Torstai 31.3. klo 12.15 - 17.00
PAIKKA: SeAMK, Frami F, Kampusranta 11, Seinäjoki
Tule ja koe, mitä virtuaalitodellisuus on. Ohjelmassa ovat sekä ytimekkäät tietoiskut että virtuaalitodellisuuden minimessut. Nämä luovat katsauksen virtuaalitodellisuuden soveltamisalueeseen. Hyödynnä päivän bisnesmahdollisuudet, verkostoitumiset ja synergiaedut, joita pienet toimijat tarvitsevat maailman muuttamisessa!
Tilaisuuden tarkoituksena on yhdistää toimijoita, yritysasiakkaita ja opiskelijoita, ja tuoda alueelle ja koko Suomeen uutta liiketoimintaa. Tarkoitus on myös tuoda esiin virtuaalitodellisuuden monimuotoisuutta, jota voidaan soveltaa sarjakuvista simulaattoreihin – pelimaailmassa, muotoilussa, arkkitehtuurissa, rakentamisessa, kiinteistövälityksessä, markkinoinnissa, elokuva-alalla, teknologia-alalla, koulutuksessa, tutkimuksessa, taiteessa, kulttuurissa jne.
"Virtuaalitodellisuus on tehnyt tuloaan ainakin 1990-luvulta lähtien, mutta koskaan aiemmin se ei ole lyönyt läpi kuluttajatasolle asti kuten nyt. Ala menee nyt eteenpäin jättiaskelin, mutta uusilla yrittäjillä on vielä tilaisuus tarttua kiinni uudesta mahdollisuudesta. Tämä tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua kaikkeen siihen, missä virtuaalitodellisuutta voidaan tänä päivänä soveltaa! Näitä laitteita ja sovelluksia et ole ennen nähnyt. Tapahtumassa esiintyvät yritykset ovat pieniä globaaleja toimijoita tällä uudella alalla", kertoo tapahtuman järjestäjä Tapio Hellman.
Tapahtumaan osallistuu lukuisia virtuaalitodellisuusalan toimijoita. He esiintyvät ja esittelevät tuotteitaan, palvelujaan ja saavutuksiaan. Tilaisuuden järjestävät yhdessä SeAMK Foorumi, Etelä-Pohjanmaan tietojenkäsittely-yhdistys ETKY ry ja Ketterä teollisuus -hanke.
Minimessut
Minimessuilla pääset tutustumaan muun muassa Custom Audio Visual Engineeringin (CAVE) laajaan kuuden metrin levyiseen kaarevaan näyttöseinään ja Mevean simulaattoriin sekä kupolinäyttöön. Sillä pääset uppoutumaan 3DRenderin tuottamaan visuaaliseen esitykseen Helsingin suurimmista rakennusprojekteista, Kalasatamasta ja Pasilan Triplasta. CAVE toteuttaa projektiotekniikkaan perustuvia audiovisuaalisia järjestelmiä vaativille digitaalielokuva-, viihde-, simulointi- ja visualisointialojen asiakkaille.
Finnish Virtual Reality Associationin (FIVR) osastolla voit kokeilla, kuinka upeaa on maalata ilmaan Googlen Tilt Brushilla. Tätä et usko ennen kuin näet ja koet sen itse. Umbran osastolla voit kokea lentäväsi kaupungin yllä.
Sepeli ry:n osastolla voit tutustua lisätyn todellisuuden hiekkalaatikkoon, ja Valakia Interactiven osastolla voit päästä ajamaan lisätyn todellisuuden autopeliä.
Mukana messuilla on myös Stereoscape, joka on erikoistunut interaktiivisiin visualisointiratkaisuihin myynnin, markkinoinnin ja koulutuksen tueksi. Heidän osastollaan voit kokea mm. korkeanpaikankammoa turvallisesti lattialla.
Suomen Akatemian laserkeilaustutkimuksen huippuyksikön osastolla kannattaa pistäytyä katsomassa alan huipputeknologiaa. Yksikköön kuuluvat alan eturivin tutkija Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskuksesta, Helsingin yliopistosta, Oulun yliopistosta ja Aalto yliopistosta. Käy katsomassa, jos nähtävänä olisi viime keväänä laserkeilattuja 3D-ympäristöjä Seinäjoen Aalto-keskuksesta ja Apila-kirjastosta!
> LUE TIEDOTTEEN LOPUSTA KAIKISTA NÄYTTEILLEASETTAJISTA.
Tietoiskut
Tietoiskuissa on hyvin edustettuina kaikki virtuaalitodellisuuden sovellusalueet. Tule kuuntelemaan, miten virtuaalitodellisuus liittyy automaatiotekniikkaan, peleihin, elokuviin, markkinointiin, opetukseen, arkkitehtuuriin. Mukana on myös painavaa asiaa simulaattoreista, visualisoinneista ja muusta virtuaalitodellisuuden tekniikasta.
Puhujina tietoiskuissa ovat muun muassa perustajaosakas Olli Sinerma Mindfield Gamesistä, ohjaaja-kuvaaja Kasimir Lehto MandalaVR:stä, omistaja-toimitusjohtaja Andy Symonds CAVE:sta ja toimitusjohtaja-arkkitehti Tomas Westerholm 3DRenderistä.
> KATSO KAIKKI PUHUJAT TIEDOTTEEN LOPUSTA.
Lisätietoja tapahtumasta
laboratorioinsinööri Tapio Hellman
puh. 040 830 4157
tapio.hellman@seamk.fi
KOKO OHJELMA AIKATAULUINEEN LÖYTYY VERKOSTA: www.seamk.fi/seamkfoorumi
ESITTÄJÄT/PUHUJAT
Olli Sinerma, perustaja-osakas, Mindfield Games
AIHE: ”Älä pelkää, älä oksenna ja näin vältät sudenkuopat”
Mindfield Games on 15 henkinen vuonna 2013 perustettu helsinkiläinen peliyritys, joka lähti ensimmäisenä Suomessa toteuttamaan sisältöä Oculus Riftille. Yrityksen ensimmäinen suuri julkaisu, tutkimus-seikkailu P.O.L.L.E.N tulee kuluttajien saataville 20.4.2016. Yritys valmistaa tuotteita myös HTC Vivelle, Google Cardboardille ja GearVR:lle.
Andy Symonds, toimitusjohtaja, omistaja, Custom Audio Visual Engineering
AIHE: ”Virtual Reality – Past, Present and Future”
Custom Audio Visual Engineering – CAVE – on Andy Symondsin perustama ja omistama yritys, joka suunnittelee ja valmistaa ainutlaatuisia projektiotekniikkaan perustuvia audiovisuaalisia järjestelmiä vaativille digitaalielokuva-, viihde-, simulointi- ja visualisointiteollisuuden asiakkaille, kuten Airbus, BBC, Jaguar/Land Rover, Saudi Aramco ja Toyota Formula 1.
Robert Serén, toiminnanjohtaja, TIVIA
AIHE: ”ICT-ala muuttuu – miten pysyä siinä mukana?”
Robert Serén on pitkän linjan ICT-ammattilainen. Hän on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja diplomiekonomi ja on työskennellyt niin isoissa kansainvälisissä telealan yhtiöissä kuin pienemmissä kotimaisissa start-up yhtiöissä. Viimeiset vuodet hän on toiminut tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIAn, entisen Tietotekniikan liiton toiminnanjohtajana.
Kasimir Lehto, perustaja-osakas Mandala VR (varmistumatta)
AIHE: ”VR- ja 360-videot ja elokuvan tulevaisuus”
Kasimir Lehto on monilahjakas ohjaaja, kuvaaja, 3D-stereografi ja luova VR-velho, jolla on uniikki kyky yhdistää perinteinen tarinankerronta uusiin nouseviin tekniikoihin. Kasimir on kuvannut kolme pitkää elokuvaa ja ohjannut lukuisia mainoksia ja musiikkivideoita. Samaan aikaan hän taitaa VR (Virtual Reality) -tuotannon ja -kerronnan ja onkin johtavia tekijöitä Suomessa VR:n saralla.
Tomas Westerholm, toimitusjohtaja, arkkitehti, 3D Render Oy
AIHE: ”Virtuaalitodellisuus ja arkkitehtuuri”
3D Render on niin kotimaista kuin kansainvälistäkin markkinaa palveleva helsinkiläinen digitaalisen havainnollistamisen edelläkävijä. Rakentamisen ja teollisuuden VR, AR, 3D, mobiili ja web-ratkaisut ovat vuosien saatossa siivittäneet kymmenien miljardien arvoista uudisrakentamisen ja teollisten tuotteiden kokonaisvolyymia. Tom Westerholm on suomalaisia pioneereja visuaalisessa 3D-arkkitehtuurissa.
Juuso Pihamaa, asiakkuuspäällikkö, Stereoscape
AIHE: ”Kilpailukykyä virtuaalitodellisuudesta”
Stereoscape Oy toimittaa 3D-, VR-, AR- ja interaktiivisia visualisointiratkaisuja yritysasiakkaille. Se yhdistää ratkaisuissa virtuaalista ja fyysistä todellisuutta kiinnostavilla tavoilla asiakasyritysten myynnin, markkinoinnin ja koulutuksen tueksi. Juuso Pihamaa on Stereoscapella metsätieteiden maisterin papereiden siivittämänä asiakkuuspäällikkönä ja tuo mukanaan asiantuntijuutta ja näkemystä B2B-sektorin virtuaalitodellisuustarpeista. Työssään Juuso pyrkii ymmärtämään virtuaalitodellisuutta ja sen ympärillä hyrräävää kehitystä asiakkaiden silmin. Uusien ratkaisuiden myyminen vaatii hyviä ideoita ja perusteltuja ajatuksia.
Timo Ilomäki, hankekoordinaattori, FINEDUVR
AIHE: ”Virtuaalitodellisuus ja elämyksellinen oppiminen”
Timo Ilomäki toimii Lehtorina Schildtin lukiossa Jyväskylässä. Hän on kotoisin Seinäjoelta. Hän on hankekoordinaattorina Virtuaalitodellisuus ja elämyksellinen oppiminen -hankkeessa. Viimeisen kahden vuoden aikana on maailmalla tapahtunut suorastaan virtuaalitodellisuuden vallankumous. Nyt tämä virtuaalinen oppimisympäristö on tarjolla suomalaisen koulutuksen hyödynnettäväksi. Hankkeessa ovat mukana Muuramen lukio, Kuopion klassillinen lukio, Schildtin lukio sekä Lyseon lukio Jyväskylästä.
Hannu Reinilä, automaatiotekniikan koulutuspäällikkö, SeAMK
AIHE: ”Virtuaalitodellisuus ja teollisuus”
Virtuaalitodellisuus on yksi SeAMKin tutkimusaloista, ja SeAMKin tekniikan yksikössä on Suomen ainoa 5-sivuinen CAVE. Hannu Reinilä on Seinäjoen ammattikorkeakoulun vuoden 2015 kehittäjänä palkittu automaatiotekniikan koulutuspäällikkö ja yliopettaja. Reinilä on opetuksen, tutkimustoiminnan ja oppimisympäristöjen intohimoinen kehittäjä ja SeAMKin CAVEn ja virtuaalitekniikan laboratorion ideoija ja alkuunpanija.
NÄYTTEILLEASETTAJAT
ETKY ry on Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset ry:n eli TIVIAn jäsenjärjestö ja sen toimialueena on entinen Vaasan lääni. Yksityinen henkilö voi olla jäsenenä TIVIAssa vain aluejärjestön kautta. ETKY:llä on 142 jäsentä ja 4 yhteisöjäsentä ja se järjestää toimintaa jäsenistölleen Seinäjoen ja Vaasan alueella.
Suomen Akatemian laserkeilaustutkimuksen huippuyksikköön kuuluvat alan eturivin tutkijat Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskuksesta, Helsingin yliopistosta, Oulun yliopistosta ja Aalto yliopistosta. Yksikön osaaminen kattaa laitetekniikan tutkimuksen ja kehityksen, paikannusteknologioiden kehittämisen ja uusien innovatiivisten avausten, datankäsittelymenetelmien, esitystekniikoiden ja sovellusten perinpohjaisen tutkimuksen.
Micro Aided Design Oy – M.A.D. – on Suomen johtava rakentamisen tietomallinnuksen asiantuntijayritys, joka on aktiivisesti työskennellyt tietomallinnuksen hyväksi vuodesta 1988. M.A.D. on asiantuntijana useissa eri kehitysprojekteissa ja jäsenenä alan tutkimushankkeissa. Se kouluttaa, konsultoi ja auttaa lukemattomia rakennusalan yrityksiä.
Mevea Oy on simulointiin erikoistuneiden ammattilaisten Lappeenrannassa vuonna 2005 perustama yritys, joka on keskittynyt dynamiikan simulointisovelluksiin. Osaamisen taustalta löytyy laaja kokemus lukuisista tutkimushankkeista ja tohtoritutkintoihin johtaneista väitöskirjatöistä.
Umbran visibility solutionia on käytetty buustaamaan yli 100 videopelin graafisia esityksiä viimeisen 10 vuoden aikana. Asiakkaisiin kuuluu kansainvälisesti maineikkaita pelistudioita, jotka ovat tuottaneet muun muassa sellaisia pelimenestyksiä kuten Call of Duty®: Black Ops III, Batman Arkham Knight, Quantum Break, The Witcher 3: Wild Hunt and Destiny. Tänä päivänä Umbra kehittää teknologiaa pidemmälle mahdollistaakseen kaiken 3D-sisällön näkymisen millä vain laitteella.
3D Avenue International on digitalisointiin uskova yritys, joka tarjoaa markkinoille visualisointiratkaisun erilaisten kiinteistöjen esittämiseen. Sen tarjoama palvelu on täysin uudenlainen tapa esitellä asuntoja, kiinteistöjä ja muita tiloja. Kohteisiin voi tutustua missä vain ja milloin vain omalla tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella.
Valakia Interactive tarjoaa käyttöön uusia tapoja välittää viesti kuluttajalle. Lisätty todellisuus, räätälöidyt 3D-sovellukset, vuorovaikutteinen media ovat hauskoja ja erittäin tehokkaita työkaluja markkinoinnin tueksi.
Sepeli ry on Seinäjoen pelinkehittäjien yhdistys.
Cloven Morsel, yhden savolaisen ja vierailevan koodarin ilmestys. Lumetodellisuudessa katseltavaa sarjakuvaa metsistä ja mysteereistä, jota työstetään työn ja taidekoulun ohessa.
Finnish Virtual Reality Association eli FIVR on järjestö, joka edistää virtuaalitodellisuus (VR) ja lisätyn todellisuuden (AR) kehitystä ja siihen liittyvää toimintaa Suomessa. Yhdistys on tarkoitettu virtuaalitodellisuuden ammattilaisille ja harrastajille.
Virtual Reality Finland on yhdistys, jonka tarkoitus on tukea ja edistää virtuaalitodellisuuden ja lisätyn todellisuuden teknologioiden kehittämistä ja käyttöönottoa Suomessa.